1. Minecraft sunucumuz kapandı ancak sitemiz arşiv sebepleriyle açık bırakılmıştır. Discord ve diğer sosyal ağlar üzerinden UnioCraft'ın bir parçası olmaya devam edebilirsiniz!

SkyBlock Videolu Dev Para Kasma Rehberi

'Rehberler' forumunda LaruaX tarafından 4 Şub 2020 tarihinde açılan konu

?

Yararlı bir konu mu?

  1. Yararlı

    100.0%
  2. Yararlı Değil

    0 oy
    0.0%
  1. LaruaX

    LaruaX Emekli
    Emekli

    Katılım:
    2 Şub 2019
    Mesaj:
    57
    Alınan Beğeniler:
    252
    Merhabalar UnioCraft,

    Sizler için videolu bir para kasma rehberi hazırlamak istedim, forumda birçok para kasma rehberi var fakat hiçbiri pratikte yani uygulamalı olarak göstermemiş. UnioCraft için böyle bir rehberin gerekli olduğunu düşündüm. Herhangi bir hata varsa acemiliğime veriniz :) Umarım Beğenirsiniz.

    Konu Tasarımı: Her taktik için ayrı birer başlık var, başlıklara tıklayarak videolara gidebilirsiniz. Başlığın hemen altında sizi bir video karşılıyor, bu video o konu başlığının rehber videosudur. Videonun da altında isi bir metin ile karşılaşacaksınız, videoda söylemediğim veya unuttuğum yerleri, sayısal birkaç veriyi, komutları ve buna benzer birkaç şeyi daha anlaşılır olsun diye bir metin içerisine yazdım aynı zamanda ek olarak videoda anlattığım taktikleri metin ile açıkladım. Taktiklerin bitişinde ise birer öneri ve kapanış videosu var. Daha da alta gittiğimizde konu anahtarı kısmını görüyoruz, bu rehberin herkese hitap etmesini istediğim için minecraft'ın adını duymamış kişiler bile baksın diye konu anahtarı ekledim. Konu anahtarının altında videolarda bahsettiğim kaynak konu yer alıyor ve onun altında ise bir teşekkür metni. Konunun en sonunda ise bir imzayla bitiriyorum konuyu. Konu tasarımı bu kadar. Tekrardan teşekkürler, okuduğunuz için.



    Para Kasma Rehberi Giriş Konuşması


    1. Para Kasma Taktiği Build Adası Yapıp Satmak;


    Videoda anlattığım gibi yapacağınız build adaları özgün ve kaliteli olsun, unutmayın kimse güzel bir build adasına hayır diyemez :)

    2. Para Kasma Taktiği 2x2 (Kare Ada) Yapıp Satmak;


    2x2 ada yani kare ada oyuncuların gerçekten işine yarayan türden bir ada olduğundan dolayı videoda anlattığım gibi yüksek fiyatlara gidiyor. Gerçekten sabredip bu taktik üzerine yoğunlaşırsanız çok iyi paralar kazanabilirsiniz. Üzerine 1.Taktikte söylediğim gibi build de eklerseniz, -özgün bir build- çok çok daha yüksek fiyatlara gidecektir. Umarım bu taktiği kullanıp iyi paralar kazanabilirsiniz.

    3. Para Kasma Taktiği Market Kurup Eşya Satma (Flama, sünger vs.);
    @xKipper adlı oyuncunun konusundan esinlenilmiştir.


    Video içerisinde flama marketini örnek gösterdim, çünkü yapımı hem eğlenceli hem ucuz hem de kolay fakat siz sünger de satabilirsiniz, iksir de, büyü kitabı da, pvp eşyaları da tamamen size kalmış. Sadece yaptığınız işten, kurduğunuz marketten zevk alın bu şekilde bu eşyayı yapma isteğiniz artacak ve daha çok para kazanacaksınız :)

    4. Para Kazanma Taktiği Madenden Para Kazanma;


    Bir tane alan kazması alıp (Sunucu içerisinde 10T civarı) maden kazmaya başlayabilirsiniz. Çıkan süngerleri bir önceki taktikte ki gibi market kurup satarak para kazanabilirsiniz ya da çıkan süngerleri biriktirerek yeterince kastıktan sonra topweekly için yarışa katılabilirsiniz. /ototopla komutunu kullanırsanız, eşyalar yere düşmek yerine direk olarak envanterinize gelecektir. /otosat komutunu açarsanız eğer çıkan madenleri (elmas, zümrüt vs.) otomatik olarak satarak oradan da bir kazanç elde edebilirsiniz. Maden kazarak zamanla kazanacağınız parçacıklar ile parçacık marketinden yaygın, nadir veya efsanevi kasa alıp içerisinden değerli eşyalar çıkarabilirsiniz. Size önerim nadir kasadır. Maden kazma taktiği eğer gerçekten emek verecekseniz, uzun vadede çok kârlı bir işe dönüşüyor. Videoda anlattığım gibi 80+ Golem Sp ve 30+ Köylü Sp kasan arkadaşım vardı. Sunucunun çoğu tanır zaten kendisini. :)

    Konunun Devamı Ektedir -->
     
    StanSoulfly, UnioDex, Zarrhes ve 4 kişi daha bunu beğendi.
  2. LaruaX

    LaruaX Emekli
    Emekli

    Katılım:
    2 Şub 2019
    Mesaj:
    57
    Alınan Beğeniler:
    252
    5. Para Kazanma Taktiği Kaktüs Sistemi Yaparak Para Kazanma;


    Gerekli detayların çoğu hali hazırda videonun içerisinde var fakat ben yine de burada tekrardan bir açıklayacağım, daha açıklayıcı olması açısından. Sunucuya chunk hunilerinin gelmesiyle birlikte yeni tür bir kaktüs sistemi(farmı) ortaya çıktı. Tek chunk(16x16x256) içerisinde yapabileceğiniz kolay ve iyi para kazandıran bir sistem. Bir chunk kaktüs farmı günlük 150M civarı kazandırıyor. (kaynak @xKipper sanırım lagsız hali) Oyunculardan edindiğim bilgi ise günlük 70M - 75M kazandırdığı yönünde. Tek bir chunk kaktüs sisteminin en üst kısmına 3 tane satış hunisi koysanız yeterli olacaktır. Ucuz bir şekilde para kazanmak istiyorsanız bu sistemi yapabilirsiniz, ben yaparken zevk alıyordum. O sistemin yükselişini görmek ve sonrasında bunu ben yaptım diyerek gururlanmak :) Sizin de tatmanız gereken bir his.

    6. Para Kazanma Taktiği Farm Adası Satarak Para Kazanma;


    Farm adasından kastım bir önceki taktikte belirttiğim kaktüs sistemi gibi sistemlerden oluşan bir adayı satmak. Orada oyun içerisindeki örnek piyasa değerlerini söyledim. Mesela kaktüs sisteminin bir chunkını 15T üzerinden hesaplayalım, siz 6 chunklık bir ada yaptınız muhtemelen 2 - 3 hafta sürer en yavaş yavaş yaptığınızı farz edersek. 6 chunklık bir adayı 90T'den satabilirsiniz, pazarlık payıyla 75T - 80T civarına düşebilir fakat bu para bile oyun içerisinde harika bir para. Özellikle yeni başladığınızı ve ucuza bir kaktüs sistemi yaptığınızı düşünürsek bu para gerçekten çok fazla işinize yarayacaktır. Bu parayla gelecek taktiklerde göreceğiniz spawner taktiğini uygulayabilirsiniz.

    7. Para Kazanma Taktiği Pasif Mob Spawner ile Para Kazanma;


    Sunucuda son zamanlarda çok fazla popüler olan bir taktik, pasif Mob Spawner taktiği. Pasif Mob Spawnerlar (inek, domuz, koyun vb.) vanilla minecraft sürümünde çimen üzerinde doğuyorlar fakat sunucu içerisinde bu kadar popüler olması üzerine bu özellik sunucu içerisinde kalktı, artık pasif Mob Spawnerları normal bir golem spawner gibi kullanabiliyoruz. Denemelerime göre yaklaşık 20 İnek Spawner, 1 Golem Spawner ile aynı parayı kazandırıyor ve 20 İnek Spawner /market'te 1T iken 1 Golem Spawner oyun içerisinde, oyuncular arasında yaklaşık 2.7T fakat bu veriler sunucu lagsız iken hesaplandığından dolayı tam olarak gerçek rakamlar değil. Tahminime göre laglı haliyle 40 İnek Spawner, 1 Golem Spawnera denk geliyor. Eğer Pasif Mob Spawnerlar için ayrı ayrı warplar ile uğraşabilecekseniz, kesinlikle öneririm.

    8. Para Kazanma Taktiği Asıl Spawnerlar ile Para Kazanma;


    Asıl Spawnerlardan kastım Golem, Köylü ve Demir Spawner, zaten bunlar ile para kasmayı herkes biliyor fakat ben yine de yeni başlayacak, minecraft'ın adını bile duymamış oyuncular için eklemek istedim. Sunucuda ki oyunculara sorduğum verilere ve kendi hesaplamalarıma göre 1 Golem Spawner 12M, 1 Köylü Spawner 16M ve 1 Demir Spawner ise 22M civarı kazandırıyor. Bunlar tamamen yaklaşık sayılar, gerçek sayılarına ulaşmak imkansız çünkü burası bir sunucu bazen lag fazla oluyor az kasıyor, bazen az oluyor çok kasıyor vs. Bu Spawnerlar pahalı fakat uğraşsızdır, önceki taktikleri güzelce bir uygulayıp oradan kazandığınız parayla buraya yatırım yapmanız daha akıllıca olacaktır.

    Para Kasma Önerisi;


    Yaptığım öneriyi uygulayabilirseniz, hızlı bir şekilde gelişebilirsiniz. Kendim daha önce uyguladım ve 22M adayı 20 Golem Spawnera sattım. Önerime kulak verin :)

    Konunun Devamı Ektedir -->
     
  3. LaruaX

    LaruaX Emekli
    Emekli

    Katılım:
    2 Şub 2019
    Mesaj:
    57
    Alınan Beğeniler:
    252
    Kapanış Konuşması;



    Bilgi toparlama kısmı yaklaşık 4 saatimi aldı, videoları upload etmem 4.5 saat, fikri geliştirip gerekli şartları hazırlamam 2 hafta ve bu konuyu yazma sürecim ise 5 saat civarı sürdü. Tekrardan söylüyorum değerli oyuncular her şey sizler için bunu unutmayın :)


    Konu Anahtarı;
    T = Milyarı temsil eder (9 tane 0) fakat oyun içerisindeki oyuncular T olarak hitap eder.
    Build = Minecraft içerisinde yaptığınız tasarımlar, yapılar.
    Farm = Üzerinden para kazanılan sistem. Örnek kaktüs sistemi yapıp para kazanıyoruz, kaktüs farmı.
    2x2 Ada = Kare şeklinde oluşan adadır, bir kenarı iki adadan oluşuyor. Oyuncular arasında çok değerlidir.
    PvP = Asıl açılımı Player versus Player olan PvP oyuncu ile oyuncu arasında olan savaşa verilen addır.
    /otosat = Envanterinize gelen satılabilir eşyaları satan komuttur.
    /ototopla = Eşyaların yere düşmek yerine envanterinize gelmesini sağlayan komuttur.
    Chunk = Minecraft içerisinde 16x16 taban alanı ve 256 blok yüksekliği olan alana verilen addır.
    Topweekly = Sunucuda her hafta yapılan ödüllü bir etkinliktir, ilk 3'e ödül verilir, miktarı değişkendir.
    Tek Chunklık Kaktüs Sistemi = Minecraftta chunk olarak adlandırılan alanın içerisine yapılan kaktüs sistemidir.
    Chunk Hunisi = Minecraftta chunk olarak adlandırılan alanın içerisine ne düşerse düşsün çeken hunidir.
    Satış Hunisi = Menzili chunk hunisi gibidir fakat bu huni içerisine çektiği satılabilir eşyaları satar ve parasını huniyi koyan oyuncuya aktarır.
    Alan Kazması = 3x3'lük bir alanı tek dokunuş ile kıran bir kazmadır.
    Spawner = Türü hangi canlıysa o canlıyı periyodik olarak yaratır.
    Pasif Mob Spawner = Herhangi bir şekilde zarar vermeyen moblar (İnek, Koyun, Domuz, Tavuk, At, Mööntar)
    Warp = Spawnerların koyulduğu alan. (Burada o şekilde kullandı, farklı anlamları var.)
    Vanilla Minecraft = Minecraft'ın herhangi bir eklentisiz, modsuz en sade hali.
    Sünger = Sunucuda en çok seviye veren 2. bloktur, tanesi 50 ada seviyesi verir.




    Videolarda Bahsettiğim Rehber : SKYBLOCK REHBER


    BURALARA KADAR OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM, HATALARIM VARSA YAPICI BİR DİLLE ELEŞTİRMEKTEN ÇEKİNMEYİNİZ :)


    LaruaX - Denenen Moderatör

     
  4. ThunderEfe

    ThunderEfe Oyuncu

    Katılım:
    14 Ağu 2017
    Mesaj:
    4
    Alınan Beğeniler:
    2
    Güzel olmuş.Eline sağlık.
     
    LaruaX bunu beğendi.
  5. LaruaX

    LaruaX Emekli
    Emekli

    Katılım:
    2 Şub 2019
    Mesaj:
    57
    Alınan Beğeniler:
    252
    Teşekkürler bu güzel yorumun için :)
     
    StanSoulfly, Hedwig, Zarrhes ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  6. Zarrhes

    Zarrhes Oyuncu

    Katılım:
    24 Haz 2019
    Mesaj:
    4
    Alınan Beğeniler:
    2
    FişşeQ olmuş.
     
    StanSoulfly ve LaruaX bunu beğendi.
  7. LaruaX

    LaruaX Emekli
    Emekli

    Katılım:
    2 Şub 2019
    Mesaj:
    57
    Alınan Beğeniler:
    252
    Biz yaparız da olmaz mı :D Teşekkürler yorumun için
     
    StanSoulfly, Hedwig ve Zarrhes bunu beğendi.
  8. Slayin

    Slayin Emekli
    Emekli

    Katılım:
    20 Ağu 2017
    Mesaj:
    110
    Alınan Beğeniler:
    518
    Çok yararlı bir forum olmuş emeğine sağlık
     
    Hedwig ve LaruaX bunu beğendi.
  9. LaruaX

    LaruaX Emekli
    Emekli

    Katılım:
    2 Şub 2019
    Mesaj:
    57
    Alınan Beğeniler:
    252
    Umarım herkes için yararlı olmuştur, özellikle yeni gelip sunucudaki özellikleri bilmeyenler için. :) Teşekkürler değerli yorumun için
     
    StanSoulfly ve Hedwig bunu beğendi.
  10. DCsuperfan88

    DCsuperfan88 Oyuncu

    Katılım:
    9 Haz 2018
    Mesaj:
    1
    Alınan Beğeniler:
    1
    kim başlattı bunu demeyi acaba
    kim dediyse hala devam edıo
     
    LaruaX bunu beğendi.
  11. LaruaX

    LaruaX Emekli
    Emekli

    Katılım:
    2 Şub 2019
    Mesaj:
    57
    Alınan Beğeniler:
    252
    Onu ben de bir soruşturdum da bilen yok :D
     
    StanSoulfly ve Hedwig bunu beğendi.
  12. Wooziie

    Wooziie What's your deepest desire?

    Katılım:
    21 Ağu 2019
    Mesaj:
    35
    Alınan Beğeniler:
    14
    (Burun çekme sesi) Hmm... Emek kokuyor!
     
    LaruaX bunu beğendi.
  13. FearLight

    FearLight Oyuncu

    Katılım:
    16 Ara 2016
    Mesaj:
    29
    Alınan Beğeniler:
    160
    Şu forumda gördüğüm en iyi rehber olabilir.Eline,emeğine sağlık. :thumbs_up:
     
    StanSoulfly ve LaruaX bunu beğendi.
  14. HazretiDraven

    Emekli

    Katılım:
    6 Eyl 2015
    Mesaj:
    114
    Alınan Beğeniler:
    268
    Eline emeğine sağlık kardeşim, çok başarılı bir rehber hazırlamışsın. :)
     
    Hedwig ve LaruaX bunu beğendi.
  15. LaruaX

    LaruaX Emekli
    Emekli

    Katılım:
    2 Şub 2019
    Mesaj:
    57
    Alınan Beğeniler:
    252
    Hem de nasıl kokuyor biliyor musun :D Güzel yorumun için teşekkürler.

    Olsun olsun :D Bu güzel yorumlarınız gerçekten çok mutlu ediyor. Teşekkürler

    Teşekkürler, beğendiysen ne mutlu bana :) Umarım herkesin işine yarar.
     
    StanSoulfly ve Hedwig bunu beğendi.
  16. Scofield_

    Scofield_ Emekli
    Emekli

    Katılım:
    31 May 2019
    Mesaj:
    6
    Alınan Beğeniler:
    24
    Yararlı ve mükemmel olmuş. Eline sağlık:smilingimp:
     
    LaruaX bunu beğendi.
  17. LaruaX

    LaruaX Emekli
    Emekli

    Katılım:
    2 Şub 2019
    Mesaj:
    57
    Alınan Beğeniler:
    252
    Teşekkürler, senin de ağzına sağlık :D
     
    StanSoulfly bunu beğendi.
  18. StanSoulfly

    StanSoulfly Oyuncu

    Katılım:
    19 Tem 2015
    Mesaj:
    5
    Alınan Beğeniler:
    5
    Yorum yapanlarla GTleşiyormuşuz o yüzden geldım
    --- Mesajlar otomatik olarak birleştirildi, 6 Şub 2020 ---
    heheuheuahsaıpf
     
    LaruaX bunu beğendi.
  19. LaruaX

    LaruaX Emekli
    Emekli

    Katılım:
    2 Şub 2019
    Mesaj:
    57
    Alınan Beğeniler:
    252
    Tabii buyurmaz mısınız?
     

Bu Sayfayı Paylaş