1. Minecraft sunucumuz kapandı ancak sitemiz arşiv sebepleriyle açık bırakılmıştır. Discord ve diğer sosyal ağlar üzerinden UnioCraft'ın bir parçası olmaya devam edebilirsiniz!

Güncelleme 5. Yıl Özel Güncellemesi #4 ve 2019 Yaz Planları

'Duyurular' forumunda UnioDex tarafından 1 Haz 2019 tarihinde açılan konu

  1. UnioDex

    UnioDex Emekli
    Yönetici Emekli

    Katılım:
    17 Mar 2014
    Mesaj:
    886
    Alınan Beğeniler:
    2,076
    Konuyu okuduktan sonra Factions Sıfırlanması Hakkında Sıkça Sorular Sorular konusunu okuyarak daha fazla bilgi sahibi olabilir ve aklınızdaki sorulara cevap bulabilirsiniz.

    Merhaba UnioCraft!

    5. yılımız için olan güncellemelerin sonuncusu olan #4 bazı gecikmeler ve değişiklikler sonucu sonunda sizlerle.

    Bu güncelleme bir haftalık bir güncellemeden çok daha fazlası ve çoğunlukla planlama olduğundan gecikme yaşandı. Fakat UnioCraft'ta yazı en keyifli şekilde yaşayabilmeniz ve sunucuyu en iyi haline getirmek için onlarca şey planlandı ve yapılmaya başlandı!

    Sunucumuz 5. yaşını doldurdu ve geçti bile. Bu sebepten dolayı çok eskiden kalma veriler, sistemler ve bunların getirdiği sorunlar mevcut. Sunucumuzu tekrardan ayağa kaldırmak için bazı şeyleri baştan yapmamız gerekiyordu ve bu sebepten dolayı bazı radikal kararlar aldık. Umarız bunları neden yapmak zorunda olduğumuzu anlayışla karşılar ve desteğinizi esirgemezsiniz. Daha fazla uzatmadan işte planlanan yenilikler:

    Eski Sunucuların Kapatılması:
    Sunucumuzda uzun zamandır mevcut olan fakat bir türlü önceliğimizi veremediğimiz ya da güncellemesi pek mümkün olmayan sunucuları kapatıp yerlerine zamanla daha fazla ilgilenebildiğimiz sunucular açabilmek adına bir karar aldık.

    Her ne kadar eski sunucularımızı sevsek de sürekli 0 online olmaları, bakım ve sunucu masraflarının karşılanmaması ve ilgilenmeye zaman ayıramamamız gibi sebeplerden ötürü bu sunucuları kapatmak zorunda kaldık. Umuyoruz ki bu kararı neden verdiğimizi anlayışla karşılayabilirsiniz. Zamanla yerlerini çok daha kaliteli oyunlarla doldurmak istiyoruz.

    Kapatılacak Sunucular:
    • Skyblock2 (Adalarınızın schematic dosyasını indirebilmeniz için bir sistem ayarlanacak ve 1 hafta boyunca indirmek için süre tanınacak.)(Ayrıca Skyblock2'deki spawner'larınızı Skyblock1'e geçirebileceksiniz.)
    • Asit Adası (Adalarınızın schematic dosyasını indirebilmeniz için bir sistem ayarlanacak ve 1 hafta boyunca indirmek için süre tanınacak.)
    • HackPvP
    • SurvivalGames (Şu anki haliyle güncelleme getirmemiz mümkün olmadığı için (eski altyapı) direkt olarak kapatma kararı aldık. Fakat bu oyun modu ileride zaman ve yeterli talep olursa yeni altyapı kullanılarak yeniden açılabilir.)
    Tahmini Güncelleme Tarihi:
    - Önümüzdeki Pazartesi'den itibaren ada indirebilme ve spawner aktarabilme sistemi açılacak ve Cumartesi günü sunucular kapatılacak.

    Factions Sıfırlaması ve #EskiHal Güncellemesi:
    Belki de 5 yıllık sunucu hayatımızda şu ana kadar aldığımız en zor karar olsa da mevcut durumlar sebebiyle bunu yapmamız gerekiyordu.

    Factions sunucusu tamamen PvP ve savaş üzerine kurulu olarak güncellenecek, spawner tarzı AFK para kasma sistemleri kaldırılacak ve sunucudaki tüm dünyalar ve oyuncu verileri sıfırlanacak.

    Factions'ın son 2 yılı incelendiğinde sürekli olarak bir çöküş görebilirsiniz. Bunun en büyük sebeplerinden biri bir Factions sunucusunun ortalama ömrü 6-7 ay olarak planlanmasından kaynaklıdır. Fakat biz bu limitlere uymayarak tam 5 yıl boyunca hiç sıfırlamadan sunucuyu ayakta tuttuğumuz için bu bize çok daha fazla soruna yol açtı. Getirdiğimiz her yenilik eski sistemlerle çakıştığından sunucuda bug ve lag gibi sorunlara yol açtı. Bunlara ek olarak enflasyonu arttırarak sürekli eşyaların daha pahalı olmasını sağladı. Eğer hala sunucuyu sıfırlamadan yenilik getirmeye çalışsaydık hem eski sunucu olmasının kısıtlamalarını yaşayacaktık hem de eski oyuncularla, yeni oyuncular arasındaki dengeyi büyük ihtimalle kuramayacaktık.

    Tüm bu sorunların sonucu aşırı düşük online sayısı olarak bize yansıdı. Factions sunucusu UnioCraft'ın ilk oyunu olduğundan Factions'ın daha fazla bu durumda kalmasını istemedik ve radikal bir karar alarak sunucuyu baştan yaratmaya karar verdik. Fakat bunu yaparken var olan verileri tutamayacağımız için sunucuyu sıfırlamamız gerekti. Bu güncellemeyi planlarken sizin geri dönüşleriniz temel alındı. Klanların #EskiHal şeklindeki talepleriyle eskiden aldığınız keyfin üzerine onlarca yenilik katarak yepyeni bir Factions sunucusu yaratmayı düşünüyoruz.

    Planlanan Yenilikler:
    • Tüm spawnerlar kalkacak.
    • Claim başına 8 huni limiti kaldırılacak.
    • Hunilerin eşya çekme özelliği güncellenecek. Eşyalar yaratıldığı anda çekilmesi yerine eşya yaratıldıktan birkaç saniye sonra çekilecek ve sadece huninin birkaç blok yakınındaki eşyalar çekilecek. Bu güncellemeyle birlikte ormanda da eşya çekme özelliği etkinleştirilecek.
    • Bosslar yenilenecek ve artık full set düşürmeyecekler. Setin bir parçası, kasa, para vs. gibi farklı farklı eşyalar düşürecekler.
    • Çukur tuzaklar yasaklanacak.
    • Tuzaklar yasaklandıktan sonra savaştan kaçma yasağı ve savaşta blok koyarak oyuncu sıkıştırma kuralı kaldırılacak. Yöneticiler tarafından artık claim aktarılmayacak.
    • Bir oyuncuyu öldürdüğünüzde belirli bir şansa bağlı olarak kafasını düşürebileceksiniz.
    • Madenler güncellenecek.
    • Market güncellenecek. Daha güncel bir market sistemine geçilecek ve fiyatlar daha mantıklı ayarlanacak.
    • Oyuncuların "OPFactions" olarak adlandırmasına sebep olan kolaylaştırmalar kaldırılacak. Örneğin başlangıç kiti yeniden demir sete düşürülecek. Ayrıca P4 set kasmak eskisi gibi zor olacak ve kredisiz eşyalar da değerli olacak.
    • Tüm VIP özellikleri ve özel eşyalar güncellenecek.
    • 1.12 blokları, özellikleri getirilecek. Fakat sunucuya 1.8 ile girişler şu an olduğu gibi açık olacak ve PvP 1.8'e göre ayarlanmış olacak. Dolayısıyla 1.8 ile girenler eski PvP zevkini almaya devam ederken 1.12 ile girenler yeni bloklarla daha iyi arsa inşası yapabilecekler.
    • Factions plugini güncellenecek ve yeni özellikler gelecek.
    • Yetkililer tarafından düzenli olarak etkinlikler yapılacak.
    • Hile korumasının uyarı sistemi güncellenecek ve moderatörlere daha yardımcı olacak.
    • Skyblock'ta haftalık ödüller de olduğu gibi Factions'ta da haftalık, aylık ödüllü yarışmalar yapılacak.
    • Ve daha onlarca yenilik!
    Factions sunucusunu eskisinden bile daha iyi bir hale getirmek için bu yaz odağımızın büyük bir kısmını Factions'a vereceğiz. Sizlerin de öneri ve fikirlerinizi bekliyoruz.

    Sıfırlama için belirli bir tarih bulunmuyor güncellemeleri bitirdiğimiz zaman sunucuyu açacağız. Yeni Factions'ın tamamlanması minimum 3-4 hafta sürecektir. Dolayısıyla Factions'ta oynamaya devam edebilirsiniz.

    Not: Factions sunucusu sıfırlanmadan son 3 hafta içinde özel eşya alan kişilere kredileri iade edilecek. VIP süreleri kaldığı yerden devam edecek.

    Skywars Güncellemesi ve Aylık Sezon Sistemi:
    Skywars sunucusunu yeniden canlandırmak için aylık kredi ödüllü sezon sistemine geçilecek ve bazı güncellemelerle sunucuyu daha oynanabilir hale getireceğiz. Bu güncelleme Factions güncellemesinden sonra yapılacaktır.

    Düzeltilen Sorunlar ve Diğer Yenilikler:
    Üstteki planların aksine bu yenilikler şu anda sunucuda aktif bulunmaktadır.
    • Skyblock adalarda bir şekilde PvP açılabilmesi sorunu düzeltildi.
    • Factions /payconfirm kullanılamaması sorunu düzeltildi.
    • Bir spawner kopyalama bugu düzeltildi.
    • Skyblock demir spawnerlar düzeltildi. Eskiden 10 saniyede 10 tane çıkaran spawnerlar artık 10-40 saniyede bir 40 tane çıkarıyor. Böylece demir spawner olması gerektiği gibi artık en çok kazandıran spawner.
    • Skyblock topweekly ile ilgili bazı buglar düzeltildi.
    • Factions'ta /sell all, /otosat ve satış eşyalarının bazı eşyaları satmaması sorunu düzeltildi. Örneğin mob lootları, elmas, zümrüt bloklar vs.
    • Lobilerde yaratıkların üstündeki isim etiketi silindi.
    • İsim etiketleri artık kafa üzerinde de gözüküyor.
    • Skyblock ve Factions sunucusunda kafa üstündeki etiketin yarım görünmesi sorunu düzeltildi.
    • Skyblock'ta TAB'in hatalı sıralanması sorunu düzeltildi.
    • Tab'de /nick ile değiştirilmiş nicklerin görünmemesi sorunu düzeltildi.
    • Artık Skyblock'ta /sell all komutuyla, satış sandığı ve hunisiyle ve market aracılığıyla altın parçacığı satabilirsiniz.
    • /otosat açıkken madenlerden XP gelmemesi sorunu düzeltildi.
    • Bazı lag sorunları düzeltildi.

    Sizlerle geçirdiğimiz 5. Yaz ayının en kaliteli şekilde geçmesi için elimizden geleni yapacağız. Bu süreçte bize destek olan herkese teşekkürler.

    Ayrıca yeni yetkili alım sistemini de incelemeyi unutmayın!

    İyi eğlenceler!
     
    #1 UnioDex, 1 Haz 2019
    Son düzenleme: 1 Haz 2019
    burak220, Alpergos, WFB ve 9 kişi daha bunu beğendi.
  2. kingolle

    kingolle Oyuncu

    Katılım:
    16 Ağu 2018
    Mesaj:
    11
    Alınan Beğeniler:
    8
    Güzel bir yenileme olmuş:thumbs_up:
     
    Romaz ve UnioDex bunu beğendi.
  3. ArdaGnsrn

    ArdaGnsrn Bir Garip Emekli
    Emekli

    Katılım:
    26 Eyl 2015
    Mesaj:
    133
    Alınan Beğeniler:
    245
    Factions sunucusunun geri döndürülmesi için gerekli bir şeydi. Elinize sağlık.
     
    Romaz ve UnioDex bunu beğendi.
  4. xSaygisiz

    xSaygisiz Oyuncu

    Katılım:
    14 Eki 2018
    Mesaj:
    41
    Alınan Beğeniler:
    34
    Tek birşey sorucam bizim onca kastığımız claimler gidicek mi ve krediler sıfırlanacak mı ?
     
    ArdaGnsrn bunu beğendi.
  5. UnioDex

    UnioDex Emekli
    Yönetici Emekli

    Katılım:
    17 Mar 2014
    Mesaj:
    886
    Alınan Beğeniler:
    2,076
    Kredileri /kredi bozdur yaparak tutabilirsiniz. Krediler kalacak. Fakat tüm dünyalar sıfırlanacağından claimler, arsalar, envanterler vs. gidecek.
     
    ArdaGnsrn bunu beğendi.
  6. MountBANK

    MountBANK Emekli
    Emekli

    Katılım:
    4 Eyl 2015
    Mesaj:
    230
    Alınan Beğeniler:
    565
    SkyBlock2'yi kapatmak yerine düzeltilip ismini SkyBlock1 yapıp şuan ki SkyBlock1'i ise SkyBlock Old yaparak sadece eski oyuncular girmesi sağlanabilir. Bu şekilde skyblock rekabeti baştan başlatılabilir.
     
    winwin, _Vexoy, Romaz ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  7. TaktikselEmir02

    TaktikselEmir02 İstikamet Cehennem

    Katılım:
    27 Eyl 2018
    Mesaj:
    31
    Alınan Beğeniler:
    55
    Ellerine sağık Dex güzel güncelleme.
     
    Romaz, UnioDex ve ArdaGnsrn bunu beğendi.
  8. MardinLee_

    MardinLee_ Oyuncu

    Katılım:
    22 Nis 2019
    Mesaj:
    13
    Alınan Beğeniler:
    6
    Editler boşa mı gidecek ?
     
  9. ByTreqh

    ByTreqh Oyuncu

    Katılım:
    10 May 2019
    Mesaj:
    71
    Alınan Beğeniler:
    51
    Factions için çok güzel bir güncelleme ellerinize sağlık gerekilen herşey yapılıyor sunucu bir 5 yıl daha yaşar.
     
    Romaz ve UnioDex bunu beğendi.
  10. MountBANK

    MountBANK Emekli
    Emekli

    Katılım:
    4 Eyl 2015
    Mesaj:
    230
    Alınan Beğeniler:
    565
    "Not: Factions sunucusu sıfırlanmadan son 3 hafta içinde özel eşya alan kişilere kredileri iade edilecek. VIP süreleri kaldığı yerden devam edecek."
     
    Romaz ve HazretiDraven bunu beğendi.
  11. Bega

    Bega Oyuncu

    Katılım:
    21 Haz 2018
    Mesaj:
    6
    Alınan Beğeniler:
    1
    envanter kalsın bari o kadar uğraştım
     
  12. UnioDex

    UnioDex Emekli
    Yönetici Emekli

    Katılım:
    17 Mar 2014
    Mesaj:
    886
    Alınan Beğeniler:
    2,076
    Dünyalar ve envanterlerin sıfırlanmasıyla onlar da gidecekler. Eğer son 3 hafta içerisinde market üzerinden satın aldıysanız kredileriniz iade edilecek. Bunun dışındaki satın alımlar için maalesef bir şey yapamıyoruz.

    Sunucu sıfırdan başlayacak bu sebepten dolayı Factions içerisinde kalan her şey gidecek.
     
    Unioless, Slayin ve HazretiDraven bunu beğendi.
  13. Bega

    Bega Oyuncu

    Katılım:
    21 Haz 2018
    Mesaj:
    6
    Alınan Beğeniler:
    1
    gerçekten gerek var mıydı güzel gidiyordu bence
    --- Mesajlar otomatik olarak birleştirildi, 1 Haz 2019 ---
    bu işi bi daha düşünün
     
  14. ByTreqh

    ByTreqh Oyuncu

    Katılım:
    10 May 2019
    Mesaj:
    71
    Alınan Beğeniler:
    51
    Aslında edit kazma aldığımız da isim veriliyordu bir zamanlar o tekrar geri dönmesi mantıklı en azından hatıra kalır insanlarda.
     
    zCeytii ve Destrooyer_ bunu beğendi.
  15. Bega

    Bega Oyuncu

    Katılım:
    21 Haz 2018
    Mesaj:
    6
    Alınan Beğeniler:
    1
    ben vs için girmiyorumki servera herşeyi buraya dayamak biraz saçma oldu 4000x demir sp editler hepsi boş yere yok olacak
     
  16. kingolle

    kingolle Oyuncu

    Katılım:
    16 Ağu 2018
    Mesaj:
    11
    Alınan Beğeniler:
    8
    vipler gidiyomu yeni çekenlerin vipleri?
     
  17. L0s3r_F3rit

    L0s3r_F3rit Oyuncu

    Katılım:
    18 May 2019
    Mesaj:
    2
    Alınan Beğeniler:
    2
    UnioDex Editlerimizi /pv komudu ile koysak oraya sıfırlandığında gidermi ve herkesin emeği gidicek bunu nasıl telafi etmeyi düşünüyorsunuz?
     
    zCeytii ve MertAlay567 bunu beğendi.
  18. HazretiDraven

    Emekli

    Katılım:
    6 Eyl 2015
    Mesaj:
    114
    Alınan Beğeniler:
    268
    Güzel mi gidiyordu? 5 senedir hiç sıfırlanmamış gereksiz verilerin de artık fazlasıyla depolanmaya başladığı bir sunucu olmuş raydan çıkmış gidiyordu.. Çıkar düşünmektense biraz daha ileriye dönük düşünmek çok daha mantıklı olacaktır.

     
    Slayin ve Romaz bunu beğendi.
  19. L0s3r_Uqur

    L0s3r_Uqur Oyuncu

    Katılım:
    31 May 2019
    Mesaj:
    9
    Alınan Beğeniler:
    1
    UnioDex 3 hafta beni ilgilendirmez o kadar emek var onun yerine markette ne kadar krediyse o kadar kredi verilmesini arz ederim ne saçma bisey bu
     
  20. BlqckBlood

    BlqckBlood Oyuncu

    Katılım:
    3 Nis 2018
    Mesaj:
    33
    Alınan Beğeniler:
    7
    Çukur tuzaklar yasaklanacak. Mantiksiz bence nerede vs atacaz eskisi gibi yasaklanmasin. ormandami sifirlaniyor? peki o kdr kastigimiz setler ? arsalara bisey yapmayin bence
     

Bu Sayfayı Paylaş