1. Minecraft sunucumuz kapandı ancak sitemiz arşiv sebepleriyle açık bırakılmıştır. Discord ve diğer sosyal ağlar üzerinden UnioCraft'ın bir parçası olmaya devam edebilirsiniz!

Güncelleme Kış Güncelleme Paketi #6 - Kasa Sistemi ve Yazı Tura

'Duyurular' forumunda UnioDex tarafından 2 Şub 2019 tarihinde açılan konu

  1. UnioDex

    UnioDex Emekli
    Yönetici Emekli

    Katılım:
    17 Mar 2014
    Mesaj:
    886
    Alınan Beğeniler:
    2,076
    [​IMG]

    Kış güncellemeleri serisinin artık sonundayız! Serinin son güncelleme paketini hazırlarken karşımıza bir çok zorluk çıktığından istediğimiz sayıda yenilik yapamasak da yine sunucuyu çok etkileyecek bir güncelleme yaptığımızı düşünüyoruz! Güncelleme yarın 13:00'da sizlerle olacak!

    Aşağıya ilk defa denediğimiz seri güncelleme paketi sistemi olan kış güncelleme paketi serisiyle ilgili bazı şeyler yazdım. Düşüncelerimi merak ediyorsanız konunun sonundaki yazıyı okuyabilirsiniz Daha da uzatmadan işte yenilikler:

    -- Kasa Sistemi --


    Kasa sistemi! Çok uzun süredir istenen fakat bazı eksikliklerden dolayı getiremediğimiz sistem sonunda sizlerle! Toplamda 4 adet kasamız mevcut. Sunucumuza oy vererek, puan marketini kullanarak ya da kredi marketini kullanarak kasalar kazanabilirsiniz. Ayrıca düzenli olarak kasa dağıtma etkinliklerimiz de olacak!

    Kasa Türleri:
    • Oy Kasası: Sunucumuza her oy verdiğinizde verilen kasa türü. İçinde özel eşyalar gibi değerli eşyalar bulundurur.
    • Yaygın Kasa: Oy kasasından çıkabilen ya da marketten alınabilen kasa türü. İçinde değerli eşyalar bulundurur ve değerli eşyaların çıkma şansı oy kasasından daha yüksektir.
    • Nadir Kasa: Yaygın kasadan çıkabilen ya da marketten alınabilen kasa türü. Ayrıca etkinlik ile de dağıtılacaktır. Bu kasa efsanevi kasadan sonra en çok değerli eşyaya sahip olan kasadır.
    • Efsanevi Kasa: Sunucudaki tüm değerli eşyaları barındıran ve çıkma şanslarının en yüksek olduğu kasa türü. Nadir kasadan çıkabilir ya da marketten alınabilir.
    Ayrıca Skyblock sunucusunda VIP kitlerine bazı kasalar eklendi. VIP özelliklerinden bunları görebilirsiniz.

    -- Yazı Tura --
    [​IMG]


    Şansınıza güveniyorsanız artık diğer oyuncularla iddialı yazı tura yaparak para kazanabilirsiniz! /cf ya da /yazıtura komutunu kullanarak Yazı Tura menüsünü açabilirsiniz. Hızlıca yazı tura oluşturmak için /cf <miktar> <taraf> komutunu kullanabilirsiniz. Örneğin /cf 100000 yazı komutu ile $100.000 iddialı bir yazı tura oluşturursunuz ve tarafınız yazı olur.

    -- Factions Yeni Çöl --
    [​IMG]

    Factions'a balta girmemiş ormanlardan sonra yepyeni bir warp daha geliyor! Bu warp çöl temalı olacak ve yakınındaki claimler turnuva için rezerve edilecek. /warp Çöl2 ile gidebileceğiniz bu alandan yerinizi kapmayı unutmayın! Harita yine @_Anshton'ın yeteneklerinin bir sonucu :)

    -- Yerdeki Eşyaların Birleşmesi --
    [​IMG]


    Son güncellemelerden sonra artan eşya sayısı sunucuda büyük oranda bir laga sebep olduğundan eşya birleştirme özelliği getirdik. Böylece artık eşyalar birleşerek sunucuda lag oluşturmuyor!


    -- 1.13 Desteği --
    Sunucumuza artık 1.13.2 sürümü ile de girebilirsiniz! 1.8-1.13 desteği ile birlikte desteklediğimiz sürüm sayısı 6'ya çıktı.


    -- Factions Sahipsiz Klan Temizliği --
    Uzun süre önce oluşan bir bug sebebiyle içinde hiç oyuncu olmayan klanlar oluşmuştu ve bu klanlar otomatik temizlikte silinmiyorlardı. İçinde oyuncu olmayan tüm klanlar silindi ve bir çok claim ve klan adı serbest kaldı.


    -- Çözülen Sorunlar ve Performans Geliştirmeleri --
    Bu haftanın yeniliklerinin planlanandan daha az olmasının en büyük sebebi olarak çok fazla performans sorunu, kopyalama bugu, sunucuyu çökertme bugu gibi şeylerle uğraşmamızdan kaynaklanıyor. Bu hafta bir çok önlem aldık ve bir çok bugu kapattık. Gerçek hayatında hiç ilgi görmeyen kimseler sunucuya saldırı yaparak hayatındaki eksik ilgiyi tamamlamaya çalışıyorlar. Onlara üzülmekten başka bir şey yapmıyoruz ve bugları düzeltmeye devam ediyoruz :D
    • Kitaplara bazı özel karakterler yazılıp chunklar bugda bıraıkılarak eşya kopyalanabiliyordu. Dolayısıyla kitaplara özel karakter yazma engellendi.
    • Bazı zararlı clientler çok uzun kitap paketleri göndererek sunucunun işlem gücünü sonuna kadar sömürüp sunucuyu çökertebiliyordu. Sorunu düzeltmek için bazı önlemler alsak da yeterli olmadı ve bu sebepten tüm kitap paketleri devre dışı bırakıldı.
    • Üstteki sebepten dolayı yazılabilir kitap devre dışı bırakıldı. Maalesef sunucuyu 1.12 ya da daha üst bir sürüme güncellemediğimiz sürece bu eşyayı tekrardan kullanmak mümkün olmayacaktır.
    • Vagon bugu ile arsalardan eşya çalma bugu tekrardan ortaya çıktı ve hunili vagonları komple sunucudan kaldırarak sorunu düzelttik.
    • Factions Boss'ların eşya düşürmemesi sorunu düzeltildi.
    • Skyblock sunucusunda çevrimdışı mesajların RAM'de tutulması sebebiyle lag sorunları oluşuyordu. Çevrimdışı mesajlar devre dışı bırakıldı.
    • Factions'ta arsalara chunk başına huni limiti yerine arsa başına huni limiti getirildi.
    • Skyblock sunucusunda doğal yaratık yaratımı kapatıldı. Spawner'lara erişmek artık kolay olduğundan mob trap'lere gerek kalmamıştı ve doğal yaratıklar birleşmediğinden lag yaratabiliyordu. Bu sebepten kaldırıldı.
    • Kredi marketindeki en büyük bağışçılar bölümü yılın en büyük bağışçıları ile değiştirildi.

    Kış Güncellemesi Paketi Hakkında ve Teşekkür
    Öncelikle kış güncellemesi paketleri ile ilk defa denediğimiz seri güncelleme sistemi boyunca bizimle olan tüm oyuncularımıza teşekkür ederiz. Bu güncelleme serisi ile birlikte gerçekten sunucumuzda çok fazla şey değişti ve 2019 yılına uygun bir sunucu olma yolunda bir çok yenilik yaptık.

    Skyblock ve Factions oyuncularımız daima en sadık oyuncularımız olduğundan artık minigamelerle uğraşmaktan vazgeçip en sadık oyuncularımızı mutlu edecek güncellemeler yapmak istedik. Bu güncellemeler hem sunucudaki çeşitliliği arttırdı hem de aktifliği arttırdı. Bundan 2 ay önce oyuna aylarca girmemesine rağmen zirvede olan oyuncuların yerini artık aktif oyuncularımız almaya başladı.

    Güncellemeleri seri halinde yapmak ve toptan bir şekilde yayınlamak çok etkili olsa da gerçekten çok yorucuydu ve yaklaşık 2 aydır günde 10-12 saati aşkın bir şekilde çalışarak bu kadar kısa sürede bu kadar çok şey yapabildik. Bu sebepten dolayı sizden birkaç hafta müsaade istiyorum. Tabii ki bu süre zarfında bug düzeltmeleri, performans geliştirmeleri devam edecek. Destekle ilgileneceğiz. Factions sunucusu için bir turnuva olacak ve düzenli olarak kasalar dağıtılacak. Fakat yeniliklere bir süre ara veriyoruz. Bu süreçte öneri ve fikirler bölümünü kullanarak bize önerilerinizi iletebilirsiniz ve biz de harika şeyler yapmaya devam edebiliriz!

    Sunucuya maddi manevi her konuda destek olan tüm oyuncularımıza teşekkür eder herkese iyi oyunlar dilerim. Bir sonraki güncelleme serisinde görüşmek üzere!
     
  2. SenihReizz

    SenihReizz Alright.

    Katılım:
    31 Tem 2016
    Mesaj:
    207
    Alınan Beğeniler:
    425
    Mükemmel güncelleme. :)
     
    Slayin, _Vexoy ve _Anshton bunu beğendi.
  3. BestBL3AD

    BestBL3AD Öyle değil işte kardeş.

    Katılım:
    17 Oca 2019
    Mesaj:
    68
    Alınan Beğeniler:
    107
    UnioDex kitaplara özel şey yazılması engellendi diyorsun daha dün Gine yaptım destek açtım. Gayet iyi bi proje.
     
    AbdulRezzakPvP ve hacker137 bunu beğendi.
  4. Destrooyer_

    Destrooyer_ `YuSuF☆

    Katılım:
    14 Eyl 2018
    Mesaj:
    157
    Alınan Beğeniler:
    170
    Süper bi güncelleme olacak gibi görünüyor.
     
  5. xKipper

    xKipper Aktif Oyuncu

    Katılım:
    8 Şub 2018
    Mesaj:
    294
    Alınan Beğeniler:
    510
    kasalar pek ilgimi çekmedi ama diğerleri müthiş ellerinize sağlık Yiğit bey yenilik her zaman iyidir. :)
     
    #5 xKipper, 2 Şub 2019
    Son düzenleme: 2 Şub 2019
  6. xSaygisiz

    xSaygisiz Oyuncu

    Katılım:
    14 Eki 2018
    Mesaj:
    41
    Alınan Beğeniler:
    34
    Efsane Bir Güncelleme Uniocraft Bunları Fazlasıyla Hakedior.Bir Sorum Olucak Warp Arsalardaki Girmeyen Oyuncuların Arsaları Ne Zaman Silinicek.
     
    #6 xSaygisiz, 2 Şub 2019
    Son düzenleme: 2 Şub 2019
    AbdulRezzakPvP bunu beğendi.
  7. DeadlyDeffance

    Katılım:
    18 Ara 2018
    Mesaj:
    5
    Alınan Beğeniler:
    2
    AbdulRezzakPvP bunu beğendi.
  8. xKipper

    xKipper Aktif Oyuncu

    Katılım:
    8 Şub 2018
    Mesaj:
    294
    Alınan Beğeniler:
    510
    Arsalar part5 de salındı diye biliyorum gir bak öyle yazıyor dostum. :)
     
  9. Destrooyer_

    Destrooyer_ `YuSuF☆

    Katılım:
    14 Eyl 2018
    Mesaj:
    157
    Alınan Beğeniler:
    170
    Bence turnuva tatil de olmalı okul açıldığından dolayı çoğu oyuncu giremeyecek
     
  10. xKipper

    xKipper Aktif Oyuncu

    Katılım:
    8 Şub 2018
    Mesaj:
    294
    Alınan Beğeniler:
    510
    Uzun zamandır turnuva yapılmıyor zaten her hangi bi sıkıntı olmaz hatta daha fazla giren olur bırakan oyuncular bile girecektir eminim.
     
  11. blackdesignege

    Katılım:
    1 Eyl 2017
    Mesaj:
    23
    Alınan Beğeniler:
    5
    @UnioDex her zamanki gibi muhteşem bir güncelleme! Fakat skyblock a yeni rütbe yine gelmemiş bu üzdü artık ilkbahar güncellemelerini beklicez, :)
     
    TaktikselEmir02 bunu beğendi.
  12. Destrooyer_

    Destrooyer_ `YuSuF☆

    Katılım:
    14 Eyl 2018
    Mesaj:
    157
    Alınan Beğeniler:
    170
    Okul açıldığından dolayı bilgisayarlarını kaldıran oyuncular var giremeyenler var bence yaz tatilinde yapılmalı ama uniodex in kararı.
     
    _Vexoy bunu beğendi.
  13. _Vexoy

    _Vexoy Oyuncu

    Katılım:
    8 Eki 2017
    Mesaj:
    439
    Alınan Beğeniler:
    392
    Biz de size teşekkür ederiz...
    Sizinle tekrar SkyWars oynamak istiyoruz. Bir sonraki güncellemede SkyWars için güncellemeler istiyoruz!
     
    AbdulRezzakPvP ve SenihReizz bunu beğendi.
  14. DeadlyDeffance

    Katılım:
    18 Ara 2018
    Mesaj:
    5
    Alınan Beğeniler:
    2
    Can kanka arsalar 5. güncellemeye yetişmemiş UnioDex onun dışında birşeyler dedi ama bilmiyorum tam olarak ondan soruyorum ne zaman diye
    @xKipper
     
  15. HazretiDraven

    Emekli

    Katılım:
    6 Eyl 2015
    Mesaj:
    114
    Alınan Beğeniler:
    268
    Tek kelimeyle mükemmel! Daha iyi bir UnioCraft için adım adım.
     
  16. iByKoyucu

    iByKoyucu Ah shit, were go again

    Katılım:
    31 Ara 2017
    Mesaj:
    158
    Alınan Beğeniler:
    16
    Gercekten mukemmel olmuş sunucuya yakışan işler yapılıyor artık.
    Bide hani rekabet biraz fazla oldugu için yeni tag getirilirse sevinirim.
    Hızlı Resim - 2019 02 02 14.12.12
    :(
     
  17. ArdaGnsrn

    ArdaGnsrn Bir Garip Emekli
    Emekli

    Katılım:
    26 Eyl 2015
    Mesaj:
    133
    Alınan Beğeniler:
    245
    Bence de güncelleme güzel olmuş fakat @iByKoyucu 'nun da dediği gibi yeni taglar gelseydi güzel olurdu.
     
    iByKoyucu bunu beğendi.
  18. promonos

    promonos Oyuncu

    Katılım:
    17 Ara 2016
    Mesaj:
    7
    Alınan Beğeniler:
    0
    UnioDex bir önerim var yapabilirmisiniz bilmiyorum ama block koyma asası o bloğu ilk önce sol tıklayarak seçecek sonra bu alan beliryelecek ona göre dizecek envanterinde ne kadar varsa dizecek
     
  19. Hacli_

    Hacli_ Oyuncu

    Katılım:
    25 Oca 2019
    Mesaj:
    1
    Alınan Beğeniler:
    0
    Crash clientlerin hepsini ben verdim. Desteğimi görüp clienti kapıyorsunuz, gösterimler 15-20 arası cevap yok, bumu oyuncu değeriniz?
     
  20. FearLight

    FearLight Oyuncu

    Katılım:
    16 Ara 2016
    Mesaj:
    29
    Alınan Beğeniler:
    160
    Güncelleme güzel olmuş fakat Skyblock1'e yeni tagların gelmesi lazım.Tab'a bastığımızda 10'dan fazla Emperor görmeye başlar olduk. /is top'daki en düşük ada 9M şu an.
     
    Destrooyer_ ve iByKoyucu bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş