1. Minecraft sunucumuz kapandı ancak sitemiz arşiv sebepleriyle açık bırakılmıştır. Discord ve diğer sosyal ağlar üzerinden UnioCraft'ın bir parçası olmaya devam edebilirsiniz!

Kilitli konu.

'Konu Dışı' forumunda _Anshton tarafından 11 Eyl 2017 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
Konu Durumu:
Bu konu kilitli olduğu için cevap yazamazsınız.
  1. _Anshton

    _Anshton Raufai
    VIP

    Katılım:
    26 Mar 2016
    Mesaj:
    308
    Alınan Beğeniler:
    751
    Bu konu hakkında konuşmak istemiyorum.
     
    #1 _Anshton, 11 Eyl 2017
    Son düzenleme: 14 Ağu 2018
  2. Spectating

    Spectating Oyuncu

    Katılım:
    14 Eyl 2016
    Mesaj:
    1
    Alınan Beğeniler:
    0
    Katılıyorum
     
  3. memcn33

    memcn33 Oyuncu

    Katılım:
    16 Haz 2016
    Mesaj:
    9
    Alınan Beğeniler:
    5
  4. xBR0TH3R_

    xBR0TH3R_ Oyuncu

    Katılım:
    29 Tem 2017
    Mesaj:
    89
    Alınan Beğeniler:
    97
    Katılıyorum.
     
  5. PoncikHasan

    PoncikHasan Oyuncu

    Katılım:
    24 Ağu 2017
    Mesaj:
    8
    Alınan Beğeniler:
    9
    Çok doğru başıboş bırakıldı çobanların koyunları çayırda unutması gibi..
     
  6. BloodyRactor

    BloodyRactor Oyuncu

    Katılım:
    15 Eki 2016
    Mesaj:
    1
    Alınan Beğeniler:
    0
    Tabikide doğrudur. Adam %100 Haklı
     
  7. Huysuz_UluTurk

    Katılım:
    3 Ağu 2017
    Mesaj:
    8
    Alınan Beğeniler:
    8
    Sonuna Kadar Haklı !
     
  8. Slayin

    Slayin Emekli
    Emekli

    Katılım:
    20 Ağu 2017
    Mesaj:
    110
    Alınan Beğeniler:
    518
  9. HalkBANK

    HalkBANK Oyuncu

    Katılım:
    16 Eki 2016
    Mesaj:
    80
    Alınan Beğeniler:
    182
    Katılıyorum
     
  10. MrRuthless_

    MrRuthless_ Oyuncu

    Katılım:
    27 Ağu 2017
    Mesaj:
    34
    Alınan Beğeniler:
    39
    2.5 yıldır bu sunucudayım, açıkçası, bu zamana kadar böyle bir saçmalık görmedim. Destek desen yerlerde, oyun içi destek desen yerlerde, zamanında teamspeak3'den destek verilirken onu bile kaldırdınız, ee peki hani destekde cevap nerede ilgilenme? Sunucuyu bitiren açık ve net söylüyorum ki yetkili kadrosudur. Birisi gider Arma III oynar, birisi gider PUBG oynar, diğeri gider arkadaşlarıyla sohbet eder, destek yine kalır yerde. Oyuncular destek açar 1 hafta sonra cevap gelir, sizden tek birşey istiyorum şu desteği sansürleyip kaç sayfa destek olduğunu bir yetkili atsada görsek kaç kişi yazmış destek. Haricinde kredi sistemi getirdiniz 1 ay içerisinde bug oluştu, birisi buldu kullandı peki onun haricinde kaç kişi banlandı peki yaklaşık 1 ay oldu hala itemler verilmedi, hala iadeler yapılmadı. Güncelleme dediniz Skyblock 1 2.0 güncelleme duyurusunu 5 ay önce yaptın 5 aydır bir plugin paketini güncelleyemediysen açıkçası hiç birşey demiyorum. @UnioDex
     
    xBR0TH3R_, Spectating ve _Anshton bunu beğendi.
  11. SabanOgluSaban

    Katılım:
    1 Ağu 2016
    Mesaj:
    268
    Alınan Beğeniler:
    39
    Adam resmen bütün sorunları özetlemiş.
     
    _Anshton bunu beğendi.
  12. PatrickSaFaK

    PatrickSaFaK Oyuncu

    Katılım:
    21 Tem 2016
    Mesaj:
    109
    Alınan Beğeniler:
    18
    Kendi Paramla Kredi Alıp O Kredilerin Satıp 2T Para Yapıyorum Ve 25 Tane Kredi Alıyorum Bu Kredilerde Buglu Çıkıyor. Desteğe 2T'min Geri Verilmesini İstiyorum Yazdım. SS Olmadan Birşey Yapamayız Diyor. Biz Kredi Almadan Önce Buglu Kredi Olduğunu Nasıl Anlayabilirim.
     
    _Anshton bunu beğendi.
  13. TheYouPro

    TheYouPro Oyuncu

    Katılım:
    18 Eki 2016
    Mesaj:
    32
    Alınan Beğeniler:
    90
    HackPvP Oynuyorum Haziran da Map Degişicek Dediler 1kere Degişti 2. Map Gelicek Dediler Cumartesi Pazar Dediler Okul Açildi :D

    Ve Dogruyu Söyledin Moderatorlar Genellikle CSGO Felen oynuyorlar.

    Eskiden Açtigim konuya hemen cevap gelirken Şimdi Bazen 2 gün bile bekledigim oluyor :)

    3gün Önce açtigim konuya Zar zor cevap verildi :D
     
    _Anshton bunu beğendi.
  14. SabanOgluSaban

    Katılım:
    1 Ağu 2016
    Mesaj:
    268
    Alınan Beğeniler:
    39
    Krediler farklı zaten açık mavi yeni krediler. Eski krediler ise hala kırmızı. Buna dikkat etmen gerekirdi :/
     
  15. _Chancer

    _Chancer Oyuncu

    Katılım:
    12 Tem 2016
    Mesaj:
    103
    Alınan Beğeniler:
    43
    Çok Mantıklı Cidden Artık Buna Bir Son Verilmeli. Hiçbir Modu Sunucuda Göremiyoruz Veya Tsde Boş Boş Duruyorlar. Boş Durucaklarına Destekleri Yanıtlayıp İnsanlara Yardım Etmeye Çalışmalılar. Sunucu 8-9 Ay Önceye Kadar 700-800 Online Görürken Şuanda 200-300 Üzerine Çıkamıyor Biz Artık SkyBlockda 170 180 Kişi Sebebiyle Lag Olmasını İstiyoruz Oyunun Tadı O Şekilde Çıkıyor Çünkü Gerçekden Bir Sunucu Böyle Yönetilmemeli UnioCraft Gibi Bir Türkiye'de Yayılmış Sunucuya Cidden Bu Durumlar Yakışmıyor Öncelerden Başka Sunucularla Dalga Geçerdik UnioCraft Daha İyi Hiç Online Leri Yok Diye Ancak Şimdi Bu Durum Tam Tersi Acilen Bir Önlem Alınmalı.
     
  16. UnioDex

    UnioDex Emekli
    Yönetici Emekli

    Katılım:
    17 Mar 2014
    Mesaj:
    886
    Alınan Beğeniler:
    2,076
    Açıklamaya başlamadan önce size bazı istatistikleri sunmak istiyorum:

    Bu hafta ceza alan oyuncu sayısı (ban, mute): 376
    Bu hafta çözülen destek bildirimi konusu sayısı: 537
    3 ayda çözülen destek bildirimi konusu sayısı: 7.155 (https://i.hizliresim.com/LOdo0Z.png)
    Şu anda açık olan destek bildirimi konusu sayısı: 42

    Küfür, Hile vs. küçük çaplı destek bildirimiyle ortalama ilgilenme süresi: 3 dakika
    Bug, Dolandırıcılık, İtiraz, Kredi Sorunu gibi büyük çaplı destek bildirimiyle ortalama ilgilenme süresi: 15-20 dakika
    Sadece bu hafta destek bildirimlerine toplam harcanan ortalama süre: 4800 dakika. Haftada 80 saat günde 11.5 saate tekabül ediyor.

    Öncelikle "destek bölümü yerlerde sürünüyor" ithamlarına bir açıklama getirelim. Online sayımız ne kadar düşük olsa da sunucumuz yıllardır açık olduğundan çok fazla ilgilenme gerektiren soruna sahip. Günde 11.5 saat sadece destek bildirimlerine harcanıyor. Bugları düzeltmek, yeni pluginler yapmak yine bir bu kadar süre almaktadır. Yeni oyun modu yapmak için 1 ay boyunca hiç bir destek bildirimini okumamam gerekiyor.

    Şikayetçi olduğunuz moderatörler olmasaydı günde tek başıma 11.5 saat çalışarak sadece destek bildirimlerini okumam gerekirdi. Böylece sunucu güncellemesi yapmak, bugları çözmek imkansız hale gelirdi. Ya da destek bildirimlerini yok sayıp bunları yapmam gerekirdi.

    Ocak-Nisan ayı arası ortalama cevap verme süresi 30 güne ulaşan destek bildirimi ilgilenme süresi yeni site ve yeni yetkililer ile birlikte küçük sorunlarda 1 güne büyük sorunlarda 3 güne kadar indirildi.

    Şimdi gelelim Skyblock1 2.0 güncellemesinin neden bu kadar gecikmesine. Diğer Minecraft sunucuları gibi her 5-6 ayda bir Factions, Skyblock sunucularını sıfırlasaydık bu güncellemeyi 4 ay önce getirmiş olurduk. Ancak UnioCraft Factions ve Skyblock sunucuları 3 yıldır sıfırlanmadı. Dolayısıyla yapılan güncellemelerde veri kaybı yaşamamak için ekstra efor sarf etmekteyiz.

    Skyblock1 2.0 projesi 2 kere sıfırdan başlatılmış bir projedir. İlk denemede Spigot 1.8.8 sürümünün oluşturduğu huni lagi yüzünden 10 online barajı geçildiğinde sunucunun lagdan oynanmaması ile sonuçlandı. Ancak bunu o zaman tespit edemediğimiz için sunucuyu eski haline geri getirdik ve nedenini araştırdık. Nedeni bulduktan sonra bu sorun düzeltildi ancak bunun ardından yapılan denemede adaların sınırlarının ve spawnerların bozulması ile sonuçlandı. Skyblock1 sunucusunda daha fazla hata oluşmadan önce Skyblock2 sunucusunu açtık ve sunucunun güncel halinin nasıl çalışacağını tespit ettik. Skyblock2 sunucusunda da yaşanan hatalardan dersimizi aldık ve Skyblock1 2.0 güncellemesi için tüm temel hazırlanmıştı. Bu esnada KitPvP sunucusunda şart olan kritik güncellemeleri yapmak zorunda kaldık ve 1-2 hafta da bu sürdü. 1 haftalık aradan sonra tekrar Skyblock çalışmalarına başlamak istediğimde kredi bugları ortaya çıktı ve bugüne kadar geldik. Artık Skyblock1 2.0 güncellemesi en kritik güncelleme ve kredi bugu gibi bir bug çıkmadığı sürece hiç bir güncelleme bunun önüne geçmeyecektir. Anlattıklarım esnasında destek bildirimi ve günlük hayatımı da sürdürdüğümü hesaba katarsak oldukça yoğun bir yaz geçirdiğimi anlayacaksınız.

    Sunucunun geleceğini düşündüğünüz için teşekkür ederim. Güncellemeleri olması gereken tarihte getiremediğim için de özür dilerim. Ancak sizden de anlayış bekliyorum. Her şey online sayısı demek değildir. Bazı sunucular gibi altyapımızı hiç geliştirmeden ,oyuncularımıza karşı tamamen ilgisiz bir şekilde tonlarca bug içeren yeni oyun modları getirebilir ve bunların içerdiği bugları çözmeden yeni oyun modu getirmeye devam ederek binlerce online oyuncuya sahip olabilirdik.

    Oldukça uzun bir yazı oldu. Toparlamak gerekirse %100 başarılı bir yönetim sergilediğimi tabii ki söylemiyorum ancak sunucu olarak hiç gelişmediğimizi ve hiç ilgilenmediğimizi söyleyen oyunculara karşı umarım gereken yanıtı verebilmişimdir. Daha burada değinmediğim onlarca konu var ancak yazıyı daha da uzatmak istemiyorum. Yapıcı eleştiri ve önerisi olan oyuncularımız destek bildirimini kullanarak bana ulaşabilirler. Sunucuya ve içinde bulunduğu duruma hiç bir şey katmadan bırakacağını söyleyecek oyuncular da en kısa zamanda bırakıp hem kendilerine hem bize iyilik yapabilirler.

    Teşekkürler.
     
Konu Durumu:
Bu konu kilitli olduğu için cevap yazamazsınız.

Bu Sayfayı Paylaş