1. Minecraft sunucumuz kapandı ancak sitemiz arşiv sebepleriyle açık bırakılmıştır. Discord ve diğer sosyal ağlar üzerinden UnioCraft'ın bir parçası olmaya devam edebilirsiniz!

Güncelleme Bosslar - Factions 3.0 Geliştirici Blogu #2

'Duyurular' forumunda UnioDex tarafından 25 Eki 2019 tarihinde açılan konu

  1. UnioDex

    UnioDex Emekli
    Yönetici Emekli

    Katılım:
    17 Mar 2014
    Mesaj:
    886
    Alınan Beğeniler:
    2,076
    Geliştirici blogunun bu bölümünde bossları ele alacağız. Factions 3.0 ile birlikte tüm bossları çöpe atarak yepyeni ve birbirinden havalı bosslar yarattık. Ayrıca arkasındaki sistemleri de güçlendirdik. Bu yaratıkları sıkıcı bir şekilde art arda öldürerek set kasmak yerine oynaması zevkli bir oyun özelliğine dönüştürdük. Ayrıca bossların düşürdüğü eşyaların çeşitliliği ve miktarı da arttı. Bir çok yapısal sorun çözüldü.

    Bu yazıda önce boss sistemine yapılan yenilikleri daha sonra da yeni bossları göstereceğiz. Başlayalım!

    Yeni Ödül Mekanizması ve Ödül Çeşitliliği:

    Artık sabit boss ödülleri yerine her bossun düşürebileceği onlarca farklı eşya var. Ödüller belirlenirken bu eşyalar arasından rastgele 4 tanesi seçiliyor. Şansınıza bağlı olarak altın elmadan koruma 4 sete, iksirlerden özel eşyalara kadar eşyalar düşürebilirsiniz.

    Boss Yumurtaları:

    Factions 3.0 ile birlikte oyuna eklenen boss yumurtası eşyasıyla bosslarla dilediğiniz yerde savaşabileceksiniz. Minecraft'ın yaratık çağırma yumurtalarıyla aynı mantıkta çalışan boss yumurtalar görev ödüllerinden, kitlerden, puan ve kredi marketlerinden elde edilebilir.

    Sahipli Bosslar:

    Bosslar yumurta aracılığıyla yaratıldığında boss, yumurtayı kullanan kişiye zimmetleniyor ve bossu kim öldürürse ödüller o kişinin envanterine aktarılıyor. Böylece ganimetinizin çalınmasından korkmanıza gerek olmuyor.

    Ganimet Koruması:

    Artık boss ödülleri şansa bağlı olarak değil, bossa en çok hasar veren kişi tarafından alınabilecek. Böylece bossun ölmesine saniyeler kala alana gelip hiç hasar bile vermeden ödülü alabilmenin önüne geçilecek. Ödülün sahibi olabilmek için bossa en çok hasarı veren kişi olmalısınız. Eğer ödül 10 saniye boyunca alınmazsa eşyalar eskiden olduğu gibi herkes tarafından alınabilir.

    Yepyeni Mekanikler:

    Eski bossların ittirme, uçurma ve hasar verme gibi basit özellikleri varken yeni bossların mekanik çeşitliliği çok daha fazla! Artık bosslar arkanıza ışınlanabiliyor, size ateş topları ve oklar fırlatabiliyor, etrafınızda patlama yaratabiliyor, sizi hapse sokabiliyor ve etrafınızı yakabiliyor. Bunların dışında çok daha fazla özelliğe sahip olan bossların her birinin kendine has yöntemleri var. Dolayısıyla tüm bosslar eskisi gibi aynı hissiyatı vermeyecek.

    Görsel Efektler ve Animasyonlar:

    [​IMG]


    Yeni bossların kendine has görsel efektleri animasyonları var. Dolayısıyla oynarken sıkıcı bir kapışma yerine görsel bir şölen sizi bekliyor.

    Boss Bar:

    [​IMG]

    Bossların kaç canı kaldığını artık boss bar ile kolaylıkla görebileceksiniz. Verdiğiniz hasarı, bossun kalan canını böylece kontrol edebilirsiniz.

    Dünyada Rastgele Doğan Minibosslar:


    Artık Minecraft'ın kendi mobları gibi bizim de moblarımız var! Minibosslar dünyanın rastgele alanlarında spawn olurlar ve kendilerine has ganimetlerini düşürürler. Altın elma, iksir ve büyülü kitap gibi işe yarar ganimetleri olan bu küçük yaratıklarla savaşması normal moblara göre daha zor, bosslara göre daha kolay olacak.

    Boss Koruma Yöntemleri:

    Alandan kaçan bossların otomatik olarak geri ışınlanması, etrafı yakan bossların klan evleri gibi korumalı alanlarda etrafı yakmaması için özel koruma yöntemleri getirildi. Böylece sahipli bosslarla savaşırken etrafa zarar gelmesinden endişe etmeyeceksiniz.

    Yepyeni Bosslar:


    Sıska Şövalye
    [​IMG]

    Özellikleri:

    Yeni standart bossumuz Sıska Şövalye'nin ok fırlatma, kafatası fırlatma ve sizi hapse sokma gibi yetenekleri var. Ayrıca kendisi 30 hareket hızıyla çok hızlı olmasa da full elmas seti ve 500 canı ile sizi yenme konusunda gayet iddialı!

    Düşürdüğü Eşyalar:
    Sıska Şövalye'den koruma 4 set parçaları, altın elma, keskinlik 5 elmas kılıç, verimlilik 5 elmas kazma, çeşitli büyü kitapları ve çeşitli iksirler düşürebilirsiniz.

    Savaşma Şartları:
    Sıska Şövalye ile savaşmak için özel bir rütbeye ihtiyacınız yok. Sıska Şövalye boss alanına gidip istediğiniz zaman savaşabilirsiniz. Öldüğü anda yeniden doğacaktır.

    Pembepençe
    [​IMG]

    Özellikleri:

    Pembepençe bossunun patlama yaratma, minyon yaratma, sağlığınızı sömürüp kendi sağlını arttırma, sizi alıp çok uzaklara fırlatması ve ok bombardımanına tutması gibi özellikleri var. Ayrıca 360 cana sahip ve zırhı olmadığı için 40 hareket hızı ile hızlı bir boss.

    Düşürdüğü Eşyalar:
    Tam koruma 4 elmas setin yanında satış asası, satış hunisi, satış sandığı, tamir asası, blok kırma hunisi ve Vaghlodar kazması (yeni bir özel kazma türü) gibi özel eşyalar düşürebilirsiniz.

    Savaşma Şartları:
    Pembepençe ile savaşmak için özel bir rütbeye ihtiyacınız yok. Bu bossla Pembepençe boss alanında ya da yumurtasını kullanarak savaşabilirsiniz. Pembepençe her saat başı yeniden doğar. Dolayısıyla Sıska Şövalye gibi öldüğü anda yeniden dirilmez.

    Yarımbeyin
    [​IMG]

    Özellikleri:

    Yarımbeyin bossu sizi ısırarak sağlığınızı götürüp kendi sağlığını arttırabilir, üzerinize büyük bir atlayış yaparak size hasar verebilir, minyonlarını çağırabilir. Kendisi çok akıllı bir yaratık olmamasına rağmen oldukça güçlüdür. 400 cana sahip ve hareket hızı 30. Deri bot, deri pantolon ve bir çubukla savaşıyor.

    Düşürdüğü Eşyalar:

    Tam koruma 4 elmas setin yanında altın elma, keskinlik 5 elmas kılıç, çeşitli büyülü kitaplar, çeşitli iksirler ve Nadir Koruma Efsunu (koruma 5 büyüsüne sahip özel kitap) düşürebiliyor.

    Savaşma Şartları:
    Bu bossla savaşmak için VIP olmalı ya da yumurtasına sahip olmalısınız. Yarımbeyin boss alanında öldüğü anda yeniden dirilir. Beklemenize gerek yoktur.

    Karacellat
    [​IMG]

    Özellikler:

    Karacellat özel baltasıyla sizi kendine çekip çok uzaklara fırlatabilir ve ardından baltasını size atarak büyük miktarlarda hasar verebilir. Kendisi çok güçlü bir yaratıktır. 500 canı ve 33 hareket hızı vardır. Demir set ve özel elmas baltası vardır.

    Düşürdüğü Eşyalar:
    Tam koruma 4, kırılmazlık 3 elmas setin yanında altın elma, keskinlik 5 elmas kılıç, çeşitli büyülü kitaplar, çeşitli iksirler ve Nadir Koruma Efsunu düşürebiliyor.

    Savaşma Şartları:

    Bu bossla savaşmak için VIP+ olmalı ya da yumurtasına sahip olmalısınız. Karacellat boss alanında öldüğü anda yeniden dirilir. Beklemenize gerek yoktur.

    Demirgövde
    [​IMG]

    Özellikler:

    Demirgövde Iron Golem ve insan melezi bir bosstur. Sizi kendine çekip çok uzaklara fırlatabilir ve ardından üzerinize hızla ve tüm ağırlığıyla atlayarak büyük miktarlarda hasar verebilir. Kendisi demirden oluştuğu için yavaştır ancak sağlığı ve verdiği hasar yüksektir. 600 canı ve 20 hareket hızı vardır. Elmas kılıçla savaşır.

    Düşürdüğü Eşyalar:
    Tam koruma 4, kırılmazlık 3 elmas setin yanında altın elma, keskinlik 5, kırılmazlık 3, alevden çehre 2 elmas kılıç, çeşitli büyülü kitaplar, çeşitli iksirler ve Nadir Koruma Efsunu düşürebiliyor.

    Savaşma Şartları:

    Bu bossla savaşmak için UVIP olmalı ya da yumurtasına sahip olmalısınız. Demirgövde boss alanında öldüğü anda yeniden dirilir. Beklemenize gerek yoktur.

    Cehennem Tazısı
    [​IMG]

    Özellikler:

    Cehennem Tazısı dünyayı yakmaya yeminli bir iblistir. Ateş topları yaratıp rakibine bombardıman yapar, rakiplerinin üzerine atlar ve onları ateşe verir. Ayrıca minyonlarını çağırabilir ve ateş direncinizi yok edebilir. Bu yaratık hem uçabiliyor hem de oldukça hızlı. 400 canı ve 50 hareket hızı vardır.

    Düşürdüğü Eşyalar:
    Tam koruma 4, kırılmazlık 3, dikenler 1 elmas setin yanında altın elma, keskinlik 5, kırılmazlık 3, alevden çehre 2 elmas kılıç, çeşitli büyülü kitaplar, çeşitli iksirler ve Nadir Koruma Efsunu düşürebiliyor.

    Savaşma Şartları:

    Bu bossla savaşmak için UVIP+ olmalı ya da yumurtasına sahip olmalısınız. Cehennem Tazısı boss alanında öldüğü anda yeniden dirilir. Beklemenize gerek yoktur.

    Kemikkıran
    [​IMG]

    Özellikler:

    Kemikkıran azılı bir suçludur ve çetesiyle birlikte köyleri yağmalamasıyla bilinir. Eski Kemikkıran Baltası'nın yaratıldığı köyü yakıp baltanın tarifini almıştır ve çok daha güçlendirerek dünyaya korku salmıştır. Kemikkıran diğer bosslardan çok daha farklı çalışır. Canını her 100 azalttığınızda özel bir yetenek kullanır ve size ve etrafınızdakilere çok büyük hasarlar verir. Üzerinize atlar, baltasıyla kendisine çekip sizi ateşe verir, çok yükseklere fırlatır ve bunları birbiriyle çok güzel kombinleyerek her seferinde beklemediğiniz bir saldırı yapar. Tam 1000 canı vardır ve hareket hızı 20'dir. Etrafını demirle kapladığından başka bir zırha ihtiyaç duymaz.

    Düşürdüğü Eşyalar:
    Tam koruma 5, kırılmazlık 3 elmas setin yanında Uçuş Kartı, Büyülü Alan Kazması, VIP Kartı, VIP+ Kartı, UVIP kartı, Satış Hunisi, Satış Sandığı, Tamir Asası, Blok Kırma Hunisi, Vaghlodar Kazması, Büyülü Lavanor Yayı, Cilalı Elmas Kılıç, Kemikkıran'ın Baltası, Kara Büyülü Vaghlodar Kazması, Satış Asası eşyalarından birini düşürür.

    Not: VIP Kartları ve adını yeni duyduğunuz diğer özel eşyalarla ilgili çok yakında yeni bir geliştirici blogu yayınlanacak!

    Savaşma Şartları:

    Bu bossla savaşmak için yumurtasına sahip olmalısınız. Bu yumurta özel kasalardan ve kredi marketinden elde edilebilir. Rütbe gereksinimi bulunmamaktadır.

    Yıkımgetiren
    [​IMG]

    Özellikler:

    Yıkımgetiren, Kemikkıran'ın en yakın dostu ve takım arkadaşıdır. Dolayısıyla Kemikkıran'la çalışma metodları aynıdır. Canını her 50 azalttığınızda özel bir yetenek kullanır ve size ve etrafınızdakilere çok büyük hasarlar verir. Sizi ok bombardımanına tutar, etrafınızda patlama yaratır, şimşek çakarak hem etrafı ateşe verir hem de size büyük hasarlar verir, kafatası atabilir, sizi hapse sokabilir, üzerinize atlayabilir, ateş topu atabilir ve bunların hepsini ve çok daha fazlasını stratejik bir biçimde kombinleyerek ölümcül hasarlar verebilir. 500 canı vardır ve hareket hızı 35'tir. Full elmas set ve keskinlik 5 elmas kılıç ile dövüşür.

    Düşürdüğü Eşyalar:
    Tam koruma 5, kırılmazlık 3 elmas setin yanında Uçuş Kartı, Büyülü Alan Kazması, VIP Kartı, VIP+ Kartı, UVIP kartı, UVIP+ Kartı, Satış Hunisi, Satış Sandığı, Tamir Asası, Blok Kırma Hunisi, Vaghlodar Kazması, Büyülü Lavanor Yayı, Cilalı Elmas Kılıç, Kemikkıran'ın Baltası, Kara Büyülü Vaghlodar Kazması, Satış Asası eşyalarından iki tanesini düşürür.

    Savaşma Şartları:

    Bu bossla savaşmak için yumurtasına sahip olmalısınız. Bu yumurta özel kasalardan ve kredi marketinden elde edilebilir. Rütbe gereksinimi bulunmamaktadır.

    Vahşi Avcı
    [​IMG]


    Özellikler:

    Vahşi Avcı oyundaki en güçlü bosstur. Tüm özellikleri özel olarak işlenmiştir ve kendine has bir çalışma prensibi vardır. Bu bossla yapacağınız savaş 6 aşamadan oluşur. İlk aşamada ateş toplarıyla sizi kovalamaya çalışır, kendisine çeker, üzerinize atlar ve bu işi hızlıca bitirmeye çalışır. Ve ilk aşamadan bile başarılı olabilir. Dolayısıyla bu bossla savaşırken tek başınıza olmadığınıza emin olun. 2-3 kişiyle birlikte savaşmanız önerilir.

    İkinci aşamada sinirlenmeye başlar ve attığı ateş toplarının hasarı ve miktarı artar. İlk aşamadaki yeteneklerine ek olarak sizi ateşli ok bombardımanına da tutar.

    Üçüncü aşamada ciddi bir savaşın içinde olduğunu anlar ve ortalığı cehenneme dönüştürmeye başlar. Sizi hapse sokar, etrafınızı magma bloklarla kaplar ve cayır cayır yandığınızdan emin olur. İlk iki aşamada yaptığı şeyleri de şiddetini arttırarak yapmaya devam eder.

    Dördüncü aşamada bu işi yalnız yapamayacağını anlar ve minyonlarını çağırmaya başlar. İlk üç aşamadaki yeteneklerinin gücünü ikiye katlayarak sizin üzerinize saldırmaya devam eder. Eğer bu saldırıya 10 saniye boyunca katlanabilirseniz sinirden kendi minyonlarını öldürür.

    Beşinci aşamada Vahşi Avcı kendini parçalamaya başlar. Üzerinen düşen blaze çubuklarını çok hızlı bir şekilde size fırlatarak ölümcül ateş hasarı verir. Etrafınızı ateşe verir. Yeni minyonlar çağırır ve bunların yanında patlayan blaze'ler gönderir. Önceki aşamalardaki yeteneklerinin de şiddeti gittikçe artar.

    Altıncı ve son aşamada artık bu savaşı bırakmanız için sizi ikna etmeye çalışır ve adeta bir güç gösterisi yapar. Kendine zarar verme pahasına güç tüketir ve yavaş yavaş kendini bitirmeye başlar. İlk beş aşamadaki tüm yeteneklerini son güçte ve hızda kullanır ve hala hayatta kalmayı başarırsanız destansı bir şekilde ölür.

    Kendisinin 1200 canı vardır ve hareket hızı 30'dur. Ayrıca uçabildiği için sizden kaçması kolaylaşır.

    Düşürdüğü Eşyalar:
    Tam koruma 5, kırılmazlık 3 elmas setin yanında Uçuş Kartı, Büyülü Alan Kazması, VIP Kartı, VIP+ Kartı, UVIP kartı, UVIP+ Kartı, Satış Hunisi, Satış Sandığı, Tamir Asası, Blok Kırma Hunisi, Vaghlodar Kazması, Büyülü Lavanor Yayı, Cilalı Elmas Kılıç, Kemikkıran'ın Baltası, Kara Büyülü Vaghlodar Kazması, Satış Asası eşyalarından üç tanesini düşürür. Bu bossta pahalı eşyaların düşme şansı çok daha yüksektir.

    Savaşma Şartları:

    Bu bossla savaşmak için yumurtasına sahip olmalısınız. Bu yumurta özel kasalardan ve kredi marketinden elde edilebilir. Rütbe gereksinimi bulunmamaktadır.


    Minibosslar:

    Miniboss Hızlı Creeper:
    [​IMG]

    Hızlı Creeper 80 hareket hızına sahip olan son derece hızlı bir Creeper'dır. Verdiği hasar ve sağlık miktarı normal Creeper ile aynıdır. Fakat siz onu öldüremeden büyük ihtimalle havaya uçar. Öldüğünde Hız İksiri düşürür.

    Miniboss Kayıp İblis:
    [​IMG]

    Kayıp İblis elmas set ve elmas kılıç giyen yüksek canlı bir zombidir. Özel bir yeteneği yoktur ancak savunmasız insanlara büyük hasarlar verebilir. Öldüğünde 1-2 Altın Elma düşürür.

    Miniboss Uzakçı Zombi:
    [​IMG]

    Uzakçı Zombi okçuluk eğitimi almış bir zombidir. Altın kask ve yay giymektedir. Öldüğünde Altın Elma düşürür.

    Miniboss Yakıncı İskelet:
    [​IMG]

    Yakıncı İskelet sağlığı yüksek bir İskelet'tir ve demir set, elmas kılıç ile yüksek hasarlar verebilir. Öldüğünde 1-3 Altın Elma düşürür.

    Son Sözler:
    Bosslar üzerine yaptığımız bu yeniden yaratmayı umarım beğenmişsinizdir. Factions'ın en ufak detayına kadar indiğimiz için her şeyde devasa yenilikler sizleri bekliyor. Bir sonraki geliştirici blogunu da sizleri çok bekletmeden yayınlamayı planlıyoruz. Konusu henüz belli değil.

    Görüşmek üzere!
     
  2. Slayin

    Slayin Emekli
    Emekli

    Katılım:
    20 Ağu 2017
    Mesaj:
    110
    Alınan Beğeniler:
    518
    Büyük adımlarla YENİ FACTİONS için çalışmaya devam.
     
  3. Lery

    Lery Oyuncu

    Katılım:
    7 Şub 2019
    Mesaj:
    4
    Alınan Beğeniler:
    3
    En Geç Ne Zaman Açılıcak ?
     
  4. oyunimparatoru

    Katılım:
    19 Haz 2017
    Mesaj:
    460
    Alınan Beğeniler:
    157
    Ne diyebilirim tam anlamıyla mükemmel ötesi olmuş eleştiricek hiçbir şey yok.
    Mükemmel.
     
  5. ArdaGnsrn

    ArdaGnsrn Bir Garip Emekli
    Emekli

    Katılım:
    26 Eyl 2015
    Mesaj:
    133
    Alınan Beğeniler:
    245
    "Neden bu kadar gecikti?" sorusuna cevap bulabileceğiniz bir seri olacak :)
     
  6. ByRemzi

    ByRemzi Oyuncu

    Katılım:
    25 May 2019
    Mesaj:
    74
    Alınan Beğeniler:
    60
    Güzel Yavaş Yavaş İstediğimiz Factions Oluyor Gİbi :)
     
    iDonsuzEmirTR bunu beğendi.
  7. emirem290

    emirem290 Oyuncu

    Katılım:
    26 Şub 2019
    Mesaj:
    3
    Alınan Beğeniler:
    3
    nezaman açılcak
     
  8. oyunimparatoru

    Katılım:
    19 Haz 2017
    Mesaj:
    460
    Alınan Beğeniler:
    157
    @UnioDex
    Bossta eşya düşücek mi?
    Bosslar bizi öldürürse eşyamızı başkası alabilcek mi? (Bossu birbirinin üstüne fırlatan troll tipler çok varda :D )
    Bence merak edilen sorular okuyorsanız cevap vermeden geçmeyin derim
     
  9. AzgedaS

    AzgedaS Oyuncu

    Katılım:
    20 Ağu 2019
    Mesaj:
    4
    Alınan Beğeniler:
    78
    Mükemmel gözüküyor :)
     
    Slayin bunu beğendi.
  10. ByRemzi

    ByRemzi Oyuncu

    Katılım:
    25 May 2019
    Mesaj:
    74
    Alınan Beğeniler:
    60
    Bir Sonraki Forum Orman Ve Map Üzerine Olursa Güzel Olur Ormanın Nasıl Olacağını Çok Bekliyoruz.
     
    KingsNW ve oyunimparatoru bunu beğendi.
  11. iByKoyucu

    iByKoyucu Ah shit, were go again

    Katılım:
    31 Ara 2017
    Mesaj:
    158
    Alınan Beğeniler:
    16
    UnioDex e selam oynamaya devam!!!
     
  12. ByTreqh

    ByTreqh Oyuncu

    Katılım:
    10 May 2019
    Mesaj:
    71
    Alınan Beğeniler:
    51
    Boss kesmesi eskisinden daha sıkıcı olacak gibi görünüyor. İnsanlar eskisinde uğraşmadan rahat rahat kesebiliyordu şimdi ekstra şeyler eklenmiş daha zorlaşacak insanlar sevmeyeceğinden, boss sistemi biraz kötü olmuş gibi. 'Kolaylığı herkes sever' lafını bırakıp demek istediğimi anlattığımı var sayıyorum.
     
  13. mackleovermore

    Emekli

    Katılım:
    12 Oca 2018
    Mesaj:
    101
    Alınan Beğeniler:
    168
  14. hakan_bey

    hakan_bey Oyuncu

    Katılım:
    16 Eki 2018
    Mesaj:
    8
    Alınan Beğeniler:
    0
    Zor olucak ama eğlenceli olacaktır.
    Kolay olan şey her zaman keyifli olmaz zaten.
     
  15. ByTreqh

    ByTreqh Oyuncu

    Katılım:
    10 May 2019
    Mesaj:
    71
    Alınan Beğeniler:
    51
    Ben oraya bir söz bıraktım ' Kolaylığı herkes sever' diye. Görmüşsündür umarım. Okumadan yazmasaydın keşke.
     
  16. BirGaripAdam

    BirGaripAdam Oyuncu

    Katılım:
    31 May 2019
    Mesaj:
    24
    Alınan Beğeniler:
    12
  17. iStrackLove

    iStrackLove Oyuncu

    Katılım:
    5 Haz 2019
    Mesaj:
    2
    Alınan Beğeniler:
    0
    çok iyi olmuş ellerinize sağlık -xPlanqTon

    [​IMG] [​IMG]
     
    #17 iStrackLove, 31 Eki 2019
    Son düzenleme: 7 Kas 2019
  18. kekbaba

    kekbaba Oyuncu

    Katılım:
    5 Kas 2019
    Mesaj:
    1
    Alınan Beğeniler:
    0
    bişey diymde
    bu ne lan
    fc de kimse yok
     
  19. iByKoyucu

    iByKoyucu Ah shit, were go again

    Katılım:
    31 Ara 2017
    Mesaj:
    158
    Alınan Beğeniler:
    16
    Daha sıfırlanmadı sunucu kardeşim online olmaması normal.
     
  20. KingsNW

    KingsNW Oyuncu

    Katılım:
    1 Ara 2019
    Mesaj:
    6
    Alınan Beğeniler:
    5
    adlar hariç iyi #GÜZELYENİLİK
     

Bu Sayfayı Paylaş